Предавање представника ICITAP-a господина Robertа Myersа

MajersДана 29.05.2013. године, у временском периоду од 12,00 до 13,45 часова, у просторијама Управе за полицијско образовање, одржана су предавања за студенте Високе школе унутрашњих послова, на тему „Технике интервјуисања и испитивања анализом говора тијела“. На поменуту тему говорио је господин Robert Myers, ICITAP-ov савјетник за JSP SIPA и координатор за обуке.

Прије излагања господина Myersa студентима се кратко обратио John DeAngelis, извршни савјетник ICITAP-a у МУП Републике Српске.

У току свог предавања господин Myers је отворио многе интересантне дилеме које се тичу говора тијела. Кроз комбинацију теоријског излагања и кратких видео записа настојао je да студентима укаже на значај говора тијела у свакодневним пословима полицијских службеника. Знати читати говор тијела осумњиченог лица је од великог значаја за безбједност полицајца, истакао је Myers.

Како пратити и читати говор тијела лица? Како препознати реакцију лица кроз говор тијела? Које су то најчешће грешке у поступању полицијских службеника при контакту са осумњиченим лицем? Ово су само нека од питања на која је господин Myers дао одговоре кроз своје исцрпно излагање.

У току предавања студентима је било омогућено да постављају питања као и да се укључе у дискусију.