Превентивно-едукативна предавања на спречавању негативности друштвених мрежа одржана у Омарској и у Приједору

omДана 11.04.2019. године у Дому културе у Омарској, као и у Основној школи “Петар Кочић“ у Приједору основцима су одржана предавања о злоупотребама друштвених мрежа које су превасходно усмјерене ка дјеци, те о начинима предупређивања и реаговања на те злоупотребе и негативности друштвених мрежа.

Предавање је реализовано од стране припадника Управе за полицијску обуку, у склопу Плана и програма спречавања малољетничке делинквенције у основним и средњим школама у Републици Српској. Наведене активности реализује Управа за полицијску обуку, у сарадњи са полицијским службеницима полицијских станица и полицијских управа Министарства.

У Дому културе у Омарској је предавању присуствовало око 200 ученика, док је у Основној школи “Петар Кочић“ у Приједору предавању присуствовало око 60 ученика. Предавању је присуствовало и неколико наставника основних школа.

omar1Циљ предавања јесте информисање ученичке популације о негативности на друштвеним мрежама, те о безбједносним ризицима и опасностима коришћења друштвених мрежа. Такође, предавање се односи и на подизање и афирмисање свијести ученика о неопходности заштите властите виртуелне егзистенције, као и о модалитетима заштите. Алармирање релевантних субјеката заштите је такође садржај превентивних активности.