Пријем за освајаче златне и бронзане медаље на првенству БиХ и Републике Српске у џудо-у

Дана 04.03.2019. године, од стране начелника Управе за полицијску обуку др Миле Шикмана уприличен је свечани пријем за кадете Полицијске академије Милоша Мандића и Милана Бјелицу, освајаче златне и бронзане медаље на сениорском првенству БиХ које се одржало 02.03.2019. године у Бањој Луци. Кадет Мандић Милош је освојио и златну медаљу на Првенству Републике Српске у џудо-у, а кадет Бјелица је освојио сребрну медаљу на истом првенству, које је одржано 24.02.2019. године у Лакташима. Том приликом начелник Управе је честитао кадетима на изузетним постигнутим спортским резултатима и нагласивши да је успјех наших кадета вреднији тиме што се тренутно налазе на изузетно захтјевној основној полицијској обуци, те поред редовних активности су наставили са активним тренинзима и остварили успјех који смо навели. Такође, начелник је изразио очекивање да ће кадети бити једнако добри полицајци, као што су спортисти, а то је најбоља гаранција да ће МУП Републике Српске остати гарант личне и имовинске безбједности свих грађана Републике Српске. Такође, начелник Управе се се захвалио инспектору Младену Вуковићу, који је уједно и тренер џудо-а (црни појас IV дан), а који је координисао тренинзима кадета од њиховог доласка на Полицијску академију.

Judo prijem 2Кадети Полицијске академије Милош Мандић и Милан Бјелица су се захвалили начелнику на пријему, те су саопштили да се већ дуго баве џудо спортом у матичним клубовима ЏК Рандори-Источно Сарајево и ЏК Српски Соко-Зворник и да им је драго што им је током основне обуке пружена могућност да тренирају џудо под тренерском палицом инспектора за специјалистичку обуку Младена Вуковића.

У наредном периоду кадете Полицијске академије очекује наступ на спортским играма полиције-Полицијада 2019, као и учешће на сениорском првенству Балкана, а што ће увелико утицати на афирмацији џудо спорта у полицији МУП-а РС.

Прилог АТВ можете погледати Овдје

Видео прилог можете погледати и у изборнику ГАЛЕРИЈА или на НАСЛОВНОЈ страни сајта.