Промоција часописа “Безбједност, полиција, грађани“

Promocijacasopisa1Дана 04.12.2013. године са почетком у 13,00 часова на Високој школи унутрашњих послова одржана је промоција Часописа Министарства унутрашњих послова Безбједност, полиција, грађани“, број 3-4/13. Промоцији су присуствовали начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, замјеник начелника Управе за полицијско образовање др Горан Амиџић, директор Високе школе унутрашњих послова мр Душко Пена као и аутори радова објављених у овом броју.  Начелник Управе др Миле Шикман је овом прилом упознао присутне са оснивањем и историјским развојем Часописа Безбједност, полиција, грађани. Поред наведеног истакао је значај рецензија и усвајања и поштовања стандарда који су предвиђени Критеријумима за категоризацију научних часописа (у оквиру постојећег Правилника о публиковању научних публикација), те напоменуо којим то циљевима треба да се тежи у будућем периоду.

promocijacasopisa2Замјеник начелника управе др Горан Амиџић је присутнима предочио акте који се односи на оснивање и тренутни статус Часописа. Часопис је основан рјешењем Министарства просвјете и културе бр. 6-01-8-1/05 од 31.01.2005. године. Замјеник начелника Управе за полицијско образовање је такође у своме излагању упознао присутне о категоризацији Часописа истакавши да се исти налази у другој категорији научних часописа, те је нагласио које све услове је неопходно испунити да би се исти сврстао у прву категорију.  

Поред наведеног, присутни су упознати и са другим чињеницама који се односе како на развој тако и на тренутни број часописа. Наиме, до сада је објављено 10 једноброја и 7 двоброја часописа, са укупно 213 радова (76 у коауторству)  из криминалистичке, полицијске, безбједносне, правне и области општеобразовних наука.

korica 3 4Исто тако, у посљедњем броју Часописа који се и промовише објављена су 22 рада из наведених области, којима су по први пут додијељени DOIбројеви. Новина у погледу ове публикације биће и ново Упутство ауторима за израду радова који ће се објављивати у Часопису, а које ће на јасан и концизан начин предвидјети стандарде који ће се морати поштовати. На крају су из богате дискусије дати бројни приједлози који се односе на побољшање и афирмацију ове публикације.