Прослављена Крсна слава Министарства и потписани уговори о почетку полицијске обуке кадета XXV класе

Полагањем вијенца министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и директора полиције РС Синише Кострешевића на Централно Спомен обиљежје страдалим припадницима МУП-а Српске, те служењем парастоса и свећењем славског колача и жита у Спомен цркви Светог Архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима, данас је обиљежена Крсна слава Министарства, Свети Архангел Михаило.
Поводом крсне славе данас су у Центру за обуку министар Лукач, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пресијецањем врпце свечано отворили новоизграђени објекат Полицијске академије.
25Током свечаности која је уприличена након свете литургије, министар Лукач је потписао угововор са кадетима XXV класе Полицијске академије полицијске обуке и XI класе за Специјалну анититерористичку јединицу.
Министар Лукач је честитао припадницима МУП-а 30 година постојања и крсну славу Светог архангела Михаила. Он је навео да је оправдано постојање Центра за обуку МУП-а Српске, јер је школовано 3 000 младих припадника МУП-а.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је крсну славу свим припадницима МУП-а Српске и рекао да ће институције Српске подржати МУП Српске и Полицију чији припадници морају учинити све како би сачували јавни ред и мир.
25аСрпски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је за Републику Српску од изузетне важности да има снажне инстутуције, ефикасну и добро опремљену полицију која може да одговори на све безбједносне изазове модерног друштва.
Предсједник Народне Скупштине Ненад Стевандић рекао је да  рекао је да је реформа полиције била прва велика битка за суверенитет Републике Српске, која је прекинула стална укидања надлежности Српске.
Владика Бањалучки Јефрем уз сврштенство служио је данас црквене обреде којима су присуствовали помоћник директора полиције Републике Србије Драган Васиљевић, министри у Влади Републике Српске, те бројни други званичници институција Република Српске и српски представници у институцијама БиХ.