Радионица о полицијском интегритету и гендер области

Дана 05.11.2019. године припадници Управе за полицијску обуку учествовали су на једнодневној радионици “Континуирани тренинг о интегритету и гендеру у агенцијама за спровођење закона“ која је организована од стране Министарства безбједности БиХ у Сарајеву.

У радионици су учествовали, поред представника Управе и других припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, представници Министарства безбједности БиХ, Полицијске академије Сарајево, Агенције за стручно школовање и оспособљавање из Мостара. Тема семинара се односила на могућности обука у циљу подизања интегритета полицијских службеника и родне равноправности.

3

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су представили активности које је Министарство реализовало у претходном периоду на плану интегритета, посебно се фокусирајући на обуке које се реализују у том циљу. Наглашен је садржај полицијске обуке кадета Полицијске академије на овом плану, те семинари којe Управа реализује у оквиру стручног усавршавања полицијских службеника који се директно или индиректно односе на полицијски интегритет и родну равноправност.

Ова радионица је дио активности које DCAF реализује у оквиру пројекта “Регионална сарадња у области изградње интегритета на западном Балкану“ чији је циљ подизање интегритета полицијских службеника и афирмисања родне равноправности у полицији.