Радионица “Родна равноправност, женска људска права и сигурносне потребе жена“

WPON1У организацији Мреже жена МУП-а РС (WPON), дана 05.03.2014. године у Бијељини, те 06.03.2014. године у Бањој Луци одржане су једнодневне радионице “Родна равноправност, женска људска права и сигурносне потребе жена“.

Учеснице радионица су биле припаднице МУП-а РС из ЦЈБ Бијељина и из ЦЈБ Бања Лука.

Циљ радионице је да се, подизањем и афирмисањем свијести о родној равноправности жена, полицијске службенице упознају са родно заснованим насиљем, те са криминалистичким специфичностима поступања са жртвама овог облика насиља.

Сходно наведеном, садржај радионице се односио на само значење рода и родно заснованог насиља, на међуродну комуникацију и баријере у комуникацији, те на криминалистичке и психолошке аспекте обављања разговора са жртвом родно заснованог насиља, са акцентом на жртве силовања и других сексуалних деликата.

Учесници радионице су активно учествовали у представљеним садржајима, поздрављајући и циљ и садржај радионице, којом приликом су истакли неопходност додатних едукација када је у питању родно засновано насиље.

Фасилитатори радионице су били Гордана Видовић из Невладине организације “Будућност“ из Модриче, те Александар Миладиновић из Управе за полицијско образовање.