Реализација семинара „Спашавање утопљеника“ и обуке у пливању и показна вјежба веслања, самоспашавања и помоћи унесрећеним лицима, за потребе ПУ Ист. Сарајево и ПУ Фоча.

Реализација семинара  „Спашавање утопљеника“ и обуке у пливању и показна вјежба веслања, самоспашавања и помоћи унесрећеним лицима, за потребе  ПУ Источно Сарајево и ПУ Фоча.

            У складу са провођењем Годишњег плана рада Управе за полицијску обуку, Јединице за стручну обуку за 2018. годину и Програма редовне обуке полицијских службеника МУП-а Републике Српске, у периоду од 13.08. до 17.08.2018. године реализована је обука у пливању и показна вјежба веслања.

Обука у пливању и упознавање припадника ЈЗП са основама спашавања у води и основним елементима самоодбране у смислу личне или безбједности неке друге особе.

Провјера тренутне обучености и оспособљености припадника ЈЗП у техникама пливања и одржавања на води и припрема за показну вјежбу реализована је у Фочи за потребе ЈЗП Фоча, ЈЗП Пале и ЈЗП Источно Сарајево.

Дана 16.08.2018. године на ријеци Дрини у Фочи у сарадњи са Специјалном антитерористичком јединицом МУП-а Републике Српске, тим ронилаца, реализована је показна вјежба веслања за потребе припадника ЈЗП- Фоча, Пале и Источно Сарајево, те демонстарција пружање прве помоћи унесрећеним лицима, која се састојала из основа прве помоћи, мјера безбједности, те неодгодивих мјера за спасавање живота, као и техника заустављања крварења и имобилизације унесрећених особа.

Могућност елементарних непогода, посљедице које за собом остављају и свакодневна дешавања различитих догађаја на води и под водом, изискују потребу интервенције полиције, па је због тога и организована ова показна вјежба.

Циљ вјежбе је брза и ефикасна реакција у пружању помоћи на води у спасавању становништва захваћеног поплавама, те отклањању и санирању посљедица у угроженом подручју.

Plivanje1Plivanje2       Веслање и самоспашавање

Plivanje3New Picture      Пружање прве помоћи и спашавање унесрећених лица