Предавање Директора полиције и начелника Управе са кадетима 21. класе ПА и наставницима и инспекторима Управе за полицијску обуку

Дана 02.12.2019. године у амфитеатру Управе за полицијску обуку са почетком у 13,30 часова, Директор полиције Републике Српске господин Дарко Ћулум и начелник Управе за полицијску обуку господин Миле Шикман су одржали предавање кадетима 21. класе Полицијске академије и наставницима и инспекторима Управе за полицијску обуку.

Тема предавања су били актуелни безбједносни проблеми на подручју Републике Српске односно Босне и Херцеговине. Том приликом Директор полиције је указао присутнима на проблем мигрантске кризе у Босни и Херцеговини те истакао мјере и радње које Полиција Републике Српске предузима у циљу рјешавања наведеног проблема. Господин Ћулум је упознао присутне и са појединим статистичким показатељима о стању безбједности на подручју Републике Српске са посебним освртом на укупан број убистава, разбојништава, број саобраћајних незгода итд.

Након излагања Директора полиције, отворена је дискусија о безбједносним проблемима на подручју Републике Српске у којој су учествовали и кадети и запослени на Полицијској академији након чега је завршен наведени састанак.