У акцији добровољног даривања крви учествује око 180 кадета Полицијске академије

2Око 180 кадета Полицијске академије учествује у акцији добровољног даривања крви коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом обиљежавања Крсне славе Министарства, Светог Архангела Михаила.

Ово је четврта акција даривања крви Министарства унутрашњих послова Републике Српске у овој години која се организује с циљем помагања Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, чије су залихе крви органичене због епидемије корона вируса.

Кадете су у Заводу за транфузијску медицину обишли министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман.

2а„Они ће даровањем крви помоћи свим грађанима Републике Српске којима је најдрагоцјенија течност потребна. Преко 1.000 припадника Министарства унутрашњих послова до сада је даровало крв и на тај начин изразило помоћ нашим грађанима“, рекао је министар Лукач.

Директор Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан навела је да су са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске од почетка пандемије корона вируса организоване бројне акције даривања крви када год је то било потребно.

3Кадет Полицијске академије Стефан Костић рекао је да му је хуманост главни мотив за даривање крви.

„Ово ми је први пут да дајем крв и тиме желим да помажем људима. Из истог разлога сам и уписао Полицијску академију“, навео је кадет Костић.