У току II фаза полицијске обуке и стручног оспособљавања кадета VI класе Полицијске академије Бања Лука

dezurna IIКадети VI класе Полицијске академије Бања Лука за припаднике Специјалне антитерористичке јединице МУП РС од 11.09.2017. године налазе се на стручном оспособљавању и приправничком раду у унутрашњим организационим јединицама ПУ Бања Лука.

Стручно оспособљавање и приправнички рад кадета представља другу фазу полицијске обуке и стручног оспособљавања која траје шест мјесеци, односно 960 радних сати. Овој фази је претходила прва фаза полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији, у трајању од 26 наставних седмица која је предметно-модуларног карактера и реализована је  кроз 20 различитих предмета, вјештина и модула.

dezurnaУ току друге фазе, ментори у полицијским управама оцјењују практично поступање кадета током стручног оспособљавања. Кадети који са позитивном оцјеном заврше стручно оспособљавање, одлазе на рефлексивну фазу на Полицијску академију, која представља трећу фазу обуке.

У току досадашње евалуације стручног оспособљавања и приправничког рада кадета, које реализују полицијски службеници Полицијске академије Бања Лука и Специјалне антитерористичке јединице МУП РС, констатовано је да се овај сегмент полицијске обуке кадета одвија по утврђеној динамици и по распореду који је дефинисан НПП.

patrolaIПо том плану, кадети током шест мјесеци стручног оспособљавања и приправничког рада на пословима дежурне службе у оквиру полицијске станице опште надлежности проводе двије радне седмице, позорну и патролну дјелатност врше 13 радних седмица, на пословима контроле и регулисања саобраћаја проводе 5 радних седмица у оквиру Полицијске станице за безбједност саобраћаја, на пословима сузбијања криминалитета проводе двије радне седмице, колико проводе и на управно-правним пословима.

DSC_0316    saobracaj