Учешће на међународној конференцији “Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

RikicsemДејан Рикић, инспектор за предмет Безбједност саобраћаја у Јединици за основну обуку-Полицијској академији, учествовао је на међународној конференцији под називом “Безбједност саобраћаја у локалној заједници“, која је одржана у згради Владе Републике Српске, у периоду од 29.10.2015. године до 30.10.2015. године.

Конференција је организована од стране Агенције за безбједност саобраћаја, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске.

На конференцији су представљени научни и стручни радови страних и домаћих излагача, те је кроз дискусију указано на проблеме који се појављују у овој области. Закључци конференције су да су саобраћајне незгоде “болест“ коју треба “лијечити“, те да су подаци који указују да је у првих девет мјесеци ове године, на путевима Републике Српске, смртно страдало 117 особа, алармантни и представљају обавезу за све субјекте из ове области да предузму мјере из своје надлежности с циљем смањења броја саобраћајних незгода, односно унапређења безбједности саобраћаја.

Сви учесници су оцијенили конференцију позитивном, те су истакли да ће искуства која су стекли унаприједити њихов рад у овој области.