Учешће представника УПО на међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

У просторијама Владе Републике Српске (Конференцијска сала Владе Републике Српске), 24. и 25.10.2019. године, одржана је VIII Међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“, у организацији Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

На наведеној конференцији учествовало је преко 250 стручњака из области безбједности саобраћаја: представници јединица локалне самоуправе Републике Србије, Републике Словеније и Републике Српске, представници министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Јавне агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, Ауто–мото савеза Републике Србије и Републике Српске, представници факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона.

На овогодишњој конференцији присуствовао је и директор Европског савјета за безбједност саобраћаја Антонио Авеносо, те представници Свјетске здравствене организације Џонатан Пасмор, Европске федерације жртава у саобраћајним незгодама Женот Мерш, Међународног центра за безбједност саобраћаја Алан Рос и Система хитних служби у Њемачкој Франк Дрешер.

Конференцији су присуствовали и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније као и представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Конференција је организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

3

На конференцији су презентовани бројни научни радови, те приказани примјери добре праксе у јединицама локалних самоуправа Републике Србије, Републике Словеније и Републике Српске.

2

Испред Управе за полицијску обуку конференцији је присуствовао начелник Одјељења за специјалистичку обуку Александар Лазић.