Учешће представника Управе на Међународном научном скупу “Дани Арчибалда Рајса“

Rajsov_danНа Криминалистичко-полицијској академији у Београду 1. и 2. марта 2013. године одржан je трећи Међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ на тему Правна држава, полиција и сузбијање криминалитета.

У организацији скупа, поред Криминалистичко-полицијске академије, учествовали су Министарство унутрашњих послова Републике Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Кинески криминалистичко-полицијски универзитет, Државни универзитет унутрашњих послова у Лавову, Волгоградска академија Министарства унутрашњих послова Русије, Факултет безбедности у Скопљу, Факултет безбедносних студија у Љубљани, Полицијска академија „Alexandru Ioan Cuza“ у Букурешту, Полицијска академија у Братислави и Висока школа унутрашњих послова у Бањој Луци.

У току два дана секцијског рада изложен је 101 рад, из тематских области: Менаџмент у државној управи, Актуелни проблеми структурирања и функционисања полицијске организације, Криминалитет и казнено-правна реакција, Форензичке методе у криминалистичким идентификацијама, Савремени концепти у криминалистици, Савремене студије безбедности и безбедност Републике Србије.

У раду скупа из Управе за полицијско образовање и Високе школе унутрашњих послова учествовали су доц. др Миле Шикман, мр Горан Амиџић и мр Дарко Јокић.