Учешће представника Управе на обиљежавању Дана Криминалистичко-полицијске академије у Београду

kpadanНачелник Управе за полицијско образовање др Миле Шиман и директор Високе школе унутрашњих послова мр Душко Пена, 8. фебруара 2016. године присуствовали су свечаном обиљежавању Дана Криминалистичко-полицијске академије у Београду. Свечаности су присуствовали: др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, Александар Николић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Владимир Ребић, в. д. директора полиције, помоћници и савjетници министра унутрашњих послова, начелници управа у Дирекцији полиције, начелници подручних полицијских управа и друге старjешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, Министарству одбране, Војсци Србије, Безбjедносно-информативној агенцији, затим чланови Српске академије наука, предсjедници националних савjета за високо образовање и за научни и технолошки развој, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, представници ОЕБС-а, сарадници Академије, представници локалних самоуправа, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Академији. Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу студентског хора Академије.
У име Академије присутнима се обратила вршилац дужности продекана за научноистраживачки рад проф. др Драгана Коларић, која је поздравила све присутне. Криминалистичко-полицијска академија, као чланица Асоцијације европских полицијских колеџа од 2005. године, има закључене споразуме о сарадњи с 14 високошколских институција које се баве високим полицијским образовањем, како би на најбољим упоредним искуствима развијала савремени систем полицијског образовања. На таквим основама, у складу с новим изазовима који се постављају пред Министарство унутрашњих послова, пружиће адекватан одговор у заштити грађана и државе од савремених безбjедносних приjетњи.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посебно је напоменуо да је у новом Закону о полицији Криминалистичко-полицијска академија истакнута као најважнији извор кадра за потребе Министарства унутрашњих послова. Пожелио је успjех у раду дипломираним студентима Академије и истакао да нови каријерни систем који се успоставља у Министарству унутрашњих послова уважава само резултате као основу за напредовање у полицији, стављајући тако стручност на прво мjесто. На тај начин Министарство унутрашњих послова прати савремене тенденције развоја полицијске професије и ствара полицију која ће бити у служби својих грађана.