Управа за полицијску обуку обиљежила 8. март – Дан жена

8masrtУ Управи за полицијску обуку обиљежен је 8. март – Дан жена. Пригодним поклонима, мушки припадници Управе за полицијску обуку су својим радним колегиницама пожељели све најбоље наводећи да ће се трудити да им сваки дан, а не само 8. март буде дан родне равноправности и истих права за све запослене, без обзира на пол. Припаднице Управе су се захвалиле својим колегама истичући да су поласкане гестом, али и задовољне родним односима у Управи од стране мушких колега.

Поред припадница Управе за полицијску обуку, полицијски службеници Полицијске академије су све најбоље поводом 8. марта – Дана жена пожељели и кадеткињама Полицијске академије које се тренутно, у оквиру XIX класе Полицијске академије, налазе на полицијској обуци. Њих 14, међу којима су и двије кадеткиње које се обучавају за Полицију Брчко дистрикта БиХ, изненадили су радници Управе, али и њихове колеге кадети пригодним поклонима.

8martIОвим поводом треба навести да је Полицијска академија Бања Лука од оснивања настојала да афирмише упис жена на Полицијску академију и то је процес који је стално у току. Резултат тога је да је до данас Полицијску академију Бања Лука успјешно завршило и у Министарству унутрашњих послова почело радити 244 припаднице њежнијег пола, што представља нешто мање од петине свршених кадета Полицијске академије. Међу њима је и пет дјевојака које су, у оквиру V класе Полицијске академије Бања Лука за припаднике САЈ, прве дјевојке које су завршиле обуку за ову специјалну јединицу и које су засновале радни однос као полицијски службеници у овој јединици.