Управу посјетио директор ИЦИТАП-а у БиХ

1Дана 13.02.2020. године у службеној посјети Управи за полицијску обуку боравио је господин William C. Kuehl, представник Амбасаде САД у БиХ и директор ИЦИТАП програма у БиХ. Разлог посјете су активности на предстојећој акредитацији Полицијске академије Бања Лука према IADLEST стандардима.

Током посјете, господин Kuehl је обавио разговор са начелником Управе др Милом Шикманом који га је упознао са дјелокругом рада Управе, процедурама, концептом полицијске обуке кадета и полицијских службеника Министарства, те тренутним активностима које се реализују на полицијској обуци кадета. На састанку се разговарало о претходно оствареној сарадњи, те модалитетима будуће сарадње. Том приликом саговорници су идентификовали области у којима ће ИЦИТАП дати подршку Министарству у области разних обука и опремања.

2Господин Kuehl је потом кадетима XXI и VII класе Полицијске академије Бања Лука одржао предавање којом приликом је кадете упознао са полицијским системом у САД, са одређеним специфичностима тог система, као и са надлежношћу, активностима и улогом ИЦИТАП-а у БиХ. Посебно је нагласио систем селекције кадрова за полицијске агенције у САД, те концепт, начине и садржај обуке на полицијским академијама у САД. Исто тако, током предавања је истакнут начин стручног усавршавања полицијских службеника, те одређене процедуре рада полицијских службеника у САД.

4