XX класа положила заклетву

Промоција 1 Промоција 3

Данас је у Центру за обуку у Залужанима свечану заклетву положила XX класа Полицијске академије Бања Лука. Промоцијом кадета, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је богатије за 322 кадета.

Укупно вријеме трајања полицијске обуке и стручног оспособљавања трајало је 13 и по мјесеци. Кадети су провели шест и по мјесеци у првој фази која се изводила у Јединици за полицијску обуку-Полицијској академији током 28 радних седмица, односно, 791 наставни час. Потом су шест мјесеци, односно, 24 недјеље провели у другој фази у полицијским управама гдје су имали 960 радних сати. На крају обуке, имали су завршну фазу на Полицијској академији у трајању од једне радне седмице која подразумијева анализу остварења плана и програма стручног оспособљавања кадета, анализу успјеха кадета током стручног оспособљавања и припреме за промоцију.

Овим су показали озбиљност и упорност у стицању теоријских знања и практичних вjештина, стога се надамо да ће успjешно одговорити свим изазовима који им предстоје у обављању послова полицијског службеника.

Министарство је током свих ових година свог постојања било стуб и тврђава непоколебљиве и несаломиве одбране Републике Српске и школовало је бројне генерације које су своју личну храброст, стечено образовање и људске врлине користиле за квалитетно и одговорно обављање свог животног позива, а најбољи међу  њима увијек су награђивани.

Одлуком министра, за постигнуте резултате у учењу и владању, похваљени су и награђени:

Први у рангу,  Обрад Вуковић, са просјечном оцјеном     5,00

Друга у рангу Слађана Томовић, са просјечном оцјеном   5,00

Трећа у рангу, Данка Јовановић са просјечном оцјеном    5,00

Најбољи кадети су добили ручни сат са посветом и похвалу министра.