Акцији добровољног даривања крви одазвало се 180 кадета Полицијске академије

bДиректор полиције Републике Српске Дарко Ћулум данас је у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске у Бањалуци посјетио кадете који су се одазвали акцији добровољног даривања крви, коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује поводом Крсне славе Светог Архангела Михаила.

Директор Ћулум је рекао да ће у тродневној акцији учествовати 180 кадета Полицијске академије МУП-а Републике Српске. Он је истакао да је ово трећа организована акција у овој години, у којој припадници МУП-а доказују и показују хуману страну свог позива, помажући на тај начин грађанима који се нађу у опасности по живот.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман изразио је задовољство због броја кадета који су се одазвали акцији:

„Велики број кадета који су се одазвали овој акцији даје нам гаранцију да ћемо сутра имати младу полицију која ће бити спремна да помогне грађанима којима је то потребно“, рекао је начелник Шикман.

cДиректорица Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан похвалила је одазив припадника МУП-а Републике Српске акцијама добровољног даривања крви, нарочито због чињенице да овог пута у акцији учествује велики број младих људи.

Кадеткиња Полицијске академије Драгана Митровић из Кнежева рекла је да даривање крви за њу представља хуман гест. Она је крв даровала по четврти пут, те позвала своје колеге и друге грађане да дарују крв, јер на тај начин могу помоћи људима којима је крв неопходна.