Кадет Полицијске академије учествовао у спасавању лица

mkЗаједно са полицијским службеницима Полицијске станице Дервента, дана 15.07.2020. године, у спречавању лице да изврши самоубиство вјешањем, учествовао је и кадет XXI класе Полицијске академије Бања Лука Марко Ковачевић који у полицијској станици тренутно обавља стручно оспособљавање – приправнички рад.

Наиме, Полицијској станици Дервента је око 22,35 часова дана 15.07.2020. године, пријављено да се из стана удаљило лице иницијала Д. Ј. те да је исто изјавило да се више неће враћати. Одмах по пријави полицијски службеници, међу којима је био и кадет, кренули су у обилазак терена у циљу проналаска наведеног лица. Непосредно након наведеног Полицијска станица Дервента је запримила анонимну пријаву да је у Улици 1. маја у Дервенти уочено наведено лице и да у руци има конопац, те да исто највјероватније има намјеру да се самоповриједи.

Полицијски службеници су се одмах упутили на наведену локацију приликом чега су уочили наведено лице на стаблу, након чега су му опрезно пришли задржали га рукама у положају да се не може намјерно ослободити од гране за коју се држало, те ослободили крај конопца који је био везан око врата, а затим га безбједно спустили на тло.

Наведени примјер, заједно са прошлонедељним проглашењем нашег кадета за “Хероја Котор Вароша“, као и са другим примјерима, указује да су кадети који се налазе на стручном оспособљавању – приправничком раду озбиљно приступили овој фази полицијске обуке, те да и колеге и грађани у њих могу да имају повјерење.