Кадети Полицијске академије и студенти Високе школе унутрашњих послова пливали за Часни крст

Casnikrst1Поводом великог хришћанског празника Богојављења, данас је у Бањој Луци испод Градског моста на Врбасу одржано пливање за Часни крст. Пливању је претходила Богојављенска литија улицама града Бања Луке. Ове године, пливало је око 40 учесника, а први до крста је допливао Алекса Јошић који је од стране владике Бањалучког господина Јефрема дариван златником, док су остали учесници добили пригодне поклоне.

Као и претходних година, и ове године су међу пливачима били и кадети Полицијске академије Бања Лука, као и студенти Високе школе унутрашњих послова Бања Лука. Најхрабрији међу кадетима основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције који су пливали за Часни крст су Аријан Шукало, Милан Марић, Предраг Јаворац, Драган Врањеш, Саша Јеремић и Душко Шпадић, док су најхрабрији међу студентима Душан Бубуљ и Немања Марјановић. Заједно са кадетима и студентима, међу пливачима је био и Александар Миладиновић, инспектор за полицијску обуку на Полицијској академији у Бањој Луци. Неопходно је поменути да се у Братунцу, међу пливачима за Часни крст, налазио и Његош Сукара, док се у Приједору, међу пливачима за Часни крст на Сани, налазио Александар Мијатовић, обојица кадети Полицијске академије Бања Лука.

Casnikrst2Учешћем на наведеним манифестацијама, будући полицајци на овај начин настављају традицију непосредно учествујући у традиционалним активностима, али исто тако, на овај начин се афирмише и рад полиције у заједници и са заједницом, учешћем у заједничким активностима са грађанима. Наравно, треба навести и да се за ово пливање одлучују само најхрабрији, што је свакако карактеристика коју афирмишу управо наведени кадети и студенти као будући припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.