Мотивационо предавање за кадете Полицијске академије

dsc_0141У складу са планираним активностима, дана 24.11.2016. године у амфитетару Управе за полицијску обуку одржан је час – мотивационог предавања за кадете XVIII класе основне полицијске обуке, са циљем да се кадетема пружи помоћ у идентификацији са полицијским позивом и подизању мотивације за рад и учење на виши ниво.

Предавања и дискусије су се одвијали у неформалном разговору свршених кадета Полицијске академије и кадета XVIII класе полицијске обуке, везано за међусобну повезаност усвојеног знања, вјештина и ставова током обуке у Полициској академији и примјењивости наученог у пракси.

Кадети XVIII класе полицијске обуке су имали могућност да чују искуства и поставе питања свршеним кадетима Полицијске академије Драгану Верићу, полицијском службенику у Јединици за подршку ЦЈБ Бања Лука и Немањи Јевђенићу, приправнику (кадету V класе основне полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице МУП РС) који се налази на приправничком стажу у Полицијској станици Лазарево.

Циљ часа је у потпуности оставрен, имајући у виду чињеницу да су кадети чули „из прве руке“ искуства младих колега, те да добију одговор на постављано питање.