Наставак активности на превенцији малољетничке делинквенције

Управа за полицијско образовање, заједно са Центрима јавне безбједности Министарства унутрашњих посова Републике Српске, наставља са превентивним активностима на спречавању малољетничке делинквенције.

eeeПредузимајући планиране превентивно-едукативне и друге активности, заједно са припадницима ЦЈБ који ове активности спроводе по основним и средњим школама у Републици Српској, и припадници Управе за полицијско образовање активно и континуирано учествују у дијелу превентивно-едукативних активности.

У том контексту, припадници Управе за полицијско образовање су 11. и 12.04.2016. године одржали предавање за ученике Основне школе “Борилав Станковић“ у Бањој Луци, гдје је предавању присуствовао преко 200 ученика ове школе, заједно са њиховим наставницима. Такође, 12.04.2016. године, предавање је реализовано и у Средњошколском центру “Гаудеамус“ у Бањој Луци, гдје је предавању присуствовало око 100 ученика ове средње школе. Настављајући даље активности, припадници Управе су, заједно са припадницима Полицијске станице Брод, дана 13.04.2016. године одржали предавање и у Средњој школи “Никола Тесла“ у Броду, којем су присуствовали сви ученици ове школе.

aaaАкценат на наведеним предавањима се односио на безбједносне ризике коришћења интернета и Фејсбука, као и друштвено пожељно понашање током виртуелне егзистенције, те на модалитете испољавања и начине предупређивања сексуалног узнемиравања.