Одржан семинар “Употреба силе“ за полицијске службенике ЦЈБ Добој

DSC_0007[1]У периоду од 18.03.2014. године до 19.03.2014. године у просторијама Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, припадници Јединице за основну обуку – Полицијске академије су за 24 полицијска службеника из ПС Добој 1, ПС Добој 2, ПС Дервента, ПС Теслић, ПС Модрича, ПС Брод, ПС Шамац, ПС Пелагићево, ПС Петрово, ПС за БС Добој, ПС за БС Дервента и ПС за БС Шамац одржали дводневни семинар под називом “Употреба силе“.

Полазници семинара су били полицијски службеници од чина полицајац до чина виши наредник, као и одређени број руководних радника наведених ПС из ЦЈБ Добој.

Циљ семинара је пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања, вјештине и ставове везане за употребу силе чиме ће се ефикасност и квалитет рада полицијских службеника подићи на виши ниво.

Овај семинар је један од више планираних семинара које ће Управа за полицијско образовање реализовати ове године у склопу новог концепта стручног усавршавања полицијских службеника МУП-а РС.

У извођењу семинара је учествовала и Јединица за професионалне стандарде.

Неопходно је нагласити да су полицијски службеници који су присуствовали семинару изразили спремност за овакве облике едукације, а посебно су апострофирали значај теме овог семинара, што се посебно огледало кроз њихово активно учешће у реализацији самог семинара.