Одржан семинар “Употреба силе“ за полицијске службенике ЦЈБ Приједор

У периоду од 10.03.2015. године до 11.03.2015. године у просторијама ЦЈБ Приједор Јединица за основну обуку-Полицијска академија је за 24 полицијска службеника  наведеног ЦЈБ одржала семинар под називом “Употреба силе“.

DSC_0310Полазници семинара су били полицијски службеници од чина  полицајац до чина виши наредник као и одређени број руководних радника ПС из ЦЈБ Приједор.

Циљ семинара је пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања, вјештине и ставове везане за употребу силе чиме ће се ефикасност и квалитет рада полицијских службеника подићи на виши ниво.

Овај семинар је један од више планираних семинара које ће Управа за полицијско образовање реализовати ове године у склопу новог концепта стручног усавршавања полицијских службеника МУП-а РС.

У извођењу семинара је учествовала и Јединица за професионалне стандарде.

Неопходно је нагласити да су полицијски службеници који су присуствовали семинару изразили спремност за овакве облике едукације, а посебно су апострофирали значај теме овог семинара, што се посебно огледало кроз њихово активно учешће у реализацији самог семинара.