Посјета делегације Управе Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Аустрије

GracУ периоду од 10.09.-12.09.2014. године, начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, начелник Јединице за основну обуку Томислав Миросавић, инспектор за стручно усавршавање Александар Лазић и инспектор у ОМО и МПС, Служба министра, Душко Симић, боравили су у радној посјети Центру за обуку у Министарству унутрашњих послова Аустрије у Грацу. Путовање је организовало Представништво Републике Српске у Аустрији (шеф представништва мр Младен Филиповић), у сарадњи са Конзулом БиХ у Грацу (почасни конзул др Јерг Хофреинтер).

По доласку уприличен је пријем наше делегације од стране шефа штаба и шефа за обуку Центра за ватрогасце и цивилну заштиту  у Лебрингу. Пријему су присуствовали Герхард Грајин (Gerhard Grain), шеф штаба, мр Маркус Фершли (Markus Ferschli), директор Центра за полицијску обуку и др Јерг Хофреинтер (Jorg Hofreiter), почасни конзул БиХ у Грацу.

У оквиру презентације свог рада, посебна пажња је посвећена сарадњи са полицијским структурама у сфери цивилне заштите и заштите од катастрофа. Такође, наредног дана, организована је посјета Центру за полицијску обуку (SIAK) у Штајерској, гдје је презентована организација и надлежност центра. Посјетом је уприличен је и пријем код замјеника директора полиције у Штајерској господина Алексадра Гиша (Alexander Gaisch) и начелника криминалистичке полиције у Штајерској господина Волганга Лакнера (Wolfgang Lackner).