Управа за полицијско образовање домаћин кориснику Фулбраjтовог програма

AmerУправа за полицијско образовање домаћин је кориснику Фулбраjтове стипендије проф. др Лоренсу Арнану Френчу (Laurence Arnand French), са Универзитета Њу Хемпшир (New Hampshire) из Дарама (Durham), Сједињене Америчке Државе (САД). С тим у вези начелник Управе др Миле Шикман уприличио је пријем за угледног професора, на којем су присуствовали наставници и сарадници из Високе школе унутрашњих послова, Полицијске академије и Одјељења за стручно усавршавање. Начелник Управе је упознао госта са начином рада и организацијом Управе, основним дјелатностима и активностима, те научно-истраживачким радом који се одвија у Управи. Исказао је задовољство реализацијом овог Фулбрајтовог програма, те изразио очекивања од његових резултата.

Професор Френч се интересовао за студије на Високој школи унутрашњих послова, за основну полицијску обуку на Полицијској академији, организацију и начин извођења студија, обуке и стручног усавршавања. Нарочито га је занимала област полицијске и форензичке психологије, наставне јединице и теме које се изводе из тих области. Професор Френч је изразио жељу да пренесе своје знање нашим студентима и кадетима, кроз различите облике наставе, вјежби и практичног рада. Угледни професор је, такође, указао на спремност за сарадњу и учешће у обла­сти реализације научноистраживачких пројеката од међународног значаја. Наш гост је већ боравио два пута у посјети Управи за полицијско образовање и то 2004. и 2010. године.

Професор Лоренс Френч је угледни научник који се бави различитим питањима из области социологије, форензичке психологије, међународне политике, међународног права, криминологије и др. Он је члан Америчког удружења из области психологије (American Psychological Association).

Више информација на http://www.unh.edu/