Провјера техника пливања, самоспашавања и помоћи унесрећеним лицима за потребе посебних снага полиције ПУ Источно Сарајево

aaaУ складу са спровођењем Годишњег плана рада Управе за полицијску обуку, Јединице за стручну обуку за 2021. годину и Програма редовне обуке полицијских службеника МУП-а Републике Српске, реализована је провјера техника пливања, самоспашавања и помоћи унесрећеним лицима од 19.07. до 22.07.2021. године на градском базену у Рогатици за потребе посебних снага полиције ПУ Источно Сарајево.

Дана 23.07.2021. године на ријеци Дрини у Устипрачи реализована је показна вјежба веслања за потребе припадника ПСП – ПУ Источно Сарајево, те пружање прве помоћи унесрећеним лицима у сарадњи са Специјалном антитерористичком јединицом МУП-а Републике Српске.

aaaaМогућност елементарних непогода, посљедице које за собом остављају и свакодневна дешавања различитих догађаја на води и под водом изискују потребу интервенције полиције, па јес тим у вези и организована ова показна вјежба.

Циљ вјежбе је брза и ефикасна реакција у пружању помоћи на води у спасавању становништва захваћеног поплавама, те отклањању и санирању посљедица у угроженом подручју.