Теренска обука студената друге године Факултета безбједносних наука Бања Лука

DSC_0003Теренска обука за студенте друге године Факултета безбједносних наука Бања Лука почела је дана 14.07.2017. године и трајаће до 22.07.2017. године.

Реализоваће се на теренима Управе за полицијску обуку, на стрелишту на Раковачким барама, простору на Бањ-брду, на тзв. “Великом језеру“ на Мањачи, као и на другим погодним теренима.

Теренску обуку изводе припадници Управе за полицијску обуку.

Обуку похађа 19 студената друге године Факултета.

Почетку обуке присуствовали су начелник Управе за полицијску обуку др Миле Шикман и декан Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић.

У складу са Наставним планом и програмом Факултета предвиђено је да студенти друге године по завршетку предавања приступе теренској обуци која представља завршну фазу оспособљавања студената из предмета Полицијска тактика.

DSC_0092Циљ обуке јесте да студенти на практичан начин утврде и провјере знања стечена током теоријских предавања и вјежби, усвоје вјештине неопходне за успјешно вршење послова из дјелокруга полиције, прихвате тимски рад и правила понашања у међусобном опхођењу, као и у опхођењу према старјешинама, уз поштовање субординације и хијерархије у служби.

Обука обухвата сљедеће наставне цјелине: Кодекс понашања, Опрема и наоружање полиције, Тактика примјене полицијских овлашћења, Основна тактичка обука, Посебна тактичка обука и Бојево гађање.